пʼятницю, 26 квітня 2019 р.

Великодній вернісаж


Під зорями весна ще буде спати,
Ще місто мла вкриватиме густа,
А ми до церкви підем привітати
Воскреслого Христа
І в церкві так велично, світло буде,
Заграють дзвони із церковних веж.
І разом з нами заспівають люди:
Христос Воскрес! Воістину Воскрес!
         У житті кожного християнина Великдень – свято особливо шановане та величне. І не тільки тому, що приходить воно з утвердженням справжньої, квітучої та теплої весни, але й тому, що є символом перемоги життя над смертю, добра над злом, світла над пітьмою, віри – над безнадією. Великодні дні зазвичай спонукають усіх віруючих по-новому побачити й відчути себе, оцінити чистоту своїх помислів, бажань та вчинків, а ще бути добрішими, благороднішими один до одного.
         В Монастирищенській районній бібліотеці для дітей до найсвітлішого свята – Христового Воскресіння влаштовано книжково-ілюстративну виставку: «Великодній вернісаж».
З видань представлених на виставці діти дізнаються про традиції святкування Великодня, що потрібно покласти у святковий кошик, про те, як зробити красиві Великодні декорації для своєї оселі. Наша виставка-інсталяція прикрашена різними народними аксесуарами, а також писанками оформленими різними техніками, а ще відвідувачі бібліотеки мали змогу самі створити власну писанку, прийнявши участь у майстер-класі: «Писанковий розмай».
         Колектив районної бібліотеки для дітей вітає всіх читачів з Великоднем. Нехай цей Великий День дарує всім щастя, здоров’я, радість, любов та непохитну віру в кращий завтрашній день! Чудесне свято Великодня принесе любов та світло до кожної родини, стане для кожного початком нового життя – кращого і добрішого.





















Немає коментарів:

Дописати коментар