понеділок, 15 квітня 2019 р.

Подорож до «Червоної книги та її таємниць»


Природа нам – як рідний дім.
Вона усім – як мати,
Щоб лад завжди був в домі тім,
Про це нам треба знати.
Не рви, не знищуй, не зруйнуй –
Це заповідь для тебе,
Красу планети не зіпсуй –
Вона одна під небом.
         Все живе, що нас оточує, хоче і повинно жити. Якщо загине природа, загине і людство. Для нас, українців, немає кращої землі ніж наша Україна. Тому, ми повинні любити її родючу землю, моря, ріки, долини, ліси і гори. А чи будуть вони збережені, залежить саме від нас. Адже і нашим нащадкам будуть потрібні цілющі скарби землі.
         Напередодні Дня довкілля, Всесвітнього дня Землі до Монастирищенської районної бібліотеки для дітей завітали учні 1-А класу ліцею «Ерудит» (вчитель Ольга Коберник).
Головною дійовою особою зустрічі стала її величність – ПРИРОДА. Бібліотекар розповіла дітям про те, що людина бере від природи все, що їй потрібно для життя. Ось чому до природи потрібно ставитися дбайливо, піклуватися про її відтворення, щоб кількість природних багатств не зменшувалося, а навпаки збільшувалося. Діти завітали в гості до «Червоної книги», подорожуючи її сторінками, дізналися про рослин і тварин, які перебувають під загрозою знищення. Відрадно те, що люди не просто заносять до книги цих тварин чи рослин, а допомагають зберегти, відновити втрачені види. Червона книга – це турбота про майбутнє.
Тож бережіть природу України! Не знищуйте даремно її красу і неповторність! Світ такий чарівний і загадковий. Залиште його таким для майбутніх поколінь.





















Немає коментарів:

Дописати коментар