середу, 10 квітня 2019 р.

Інтернет буває різним



Інтернет – це безмежний світ інформації, тут можна знайти багато цікавого і корисного. Інтернет може бути прекрасним місцем, як для навчання, так і для відпочинку в спілкуванні з друзями. Але, як і весь реальний світ, Мережа теж може бути небезпечною. Крім хорошого у віртуальному світі є погане. Інтернет – це всього лише інструмент. Все залежить від того, хто і в яких цілях його використовує.
З метою підвищення рівня знань про безпечне та відповідальне використання інтернет ресурсів серед дітей в Монастирищенській районній бібліотеці для дітей проведено огляд-репортаж: «Інтернет буває різним».
Учасники заходу учні 5-В класу ліцею «Ерудит» (вчитель Світлана Савченко), відвідавши Інтернет-центр бібліотеки, дізналися про те, як вибрати перевірений сайт? Якій інформації довіряти?
Вірити всьому тому, що публікують в Мережі не можна. Представлена інформація може виступити лише орієнтиром. На просторах мережі розміщено величезна кількість корисних, потрібних і актуальних відомостей. Просто треба вміти їх знайти. Спілкування з сумнівними сайтами взагалі краще звести до мінімуму. Бібліотекар Інтернет-центру розповіла дітям, як не заподіяти шкоду собі та іншим при використанні Інтернету, що формування залежності від Інтернету можна розділити на 4 стадії. Перша стадія – людина сідає і починає працювати в мережі. Друга – вона проявляє зацікавлення і намагається використовувати Інтернет для роботи і розваг. Третя – найстрашніша: людина увесь час проводить в Інтернеті, втрачає відлік часу, відходить від комп’ютера тільки для того, щоб поїсти і поспати. Четверта стадія – це стадія спокійного ставлення до Інтернету, коли його використовують тоді, коли є потреба. Тож побажаємо відвідувачам Всесвітньої мережі  зупинитися на четвертій стадії, і хай Інтернет буде в цьому добрим помічником.
На закінчення заходу діти переглянули відеоролик «Безпека в Інтернеті».














Немає коментарів:

Дописати коментар