пʼятницю, 26 квітня 2019 р.

Нехай Чорнобильська біда остання буде на планеті


Жорстока ноче,
О, яка ти довга!
В тобі, як крик і мука,
Вість одна…
         26 квітня – це найтрагічніша дата в історії українського народу. Адже цього дня 1986 року сталася жахлива подія – вибух атомного реактора на Чорнобильській АЕС. Наша пам’ять і пам’ять багатьох наступних поколінь знову і знову буде повертатися до тих трагічних квітневих днів.
Щоб вшанувати тих, хто не шкодуючи свого здоров’я та життя заслонив собою світ від радіаційної хвилі в Монастирищенській районній бібліотеці для дітей влаштована виставка-вшанування: «Атомна весна України»
та  проведено для відвідувачів книгозбірні екологічний діалог: «Нехай Чорнобильська біда остання буде на планеті», під час якого діти у формі запитання-відповіді дізнавалися про трагічні події, які відбулися у квітні 1986 року.
Трагічна, фатальна мить. Смертельний спалах Чорнобильської біди. І хоч би як тепер трансформувалися, узагальнювали й аналізували причини і наслідки Чорнобильської трагедії, нажаль ми, ще й досі не відаємо, що то за знамення було, чи попередження… до Чорнобиля і після. Чорнобиль – полин трава… Чорнобиль на чатах нашої пам’яті навічно.









Немає коментарів:

Дописати коментар