четвер, 4 квітня 2019 р.

Шана тобі, дитяча книго!


Найбільше диво на світі – це книга. Ти читаєш про країну, в якій ніколи не був, і ніби сам опиняєшся в цій незнаній країні. Розгортаєш книжку про рицарів, які жили колись давно, декілька століть тому, - й ось вони перед тобою; чується передзвін шабель, іржання бойових коней. Ти ніби стаєш незримим учасником усіх подій, якимось дивом опинившись у минулому або майбутньому, мандруючи сторінками фантастичних творів, відкриваючи неземні світи, невідкриті ще галактики.
         Щороку у квітні ми відзначаємо Міжнародний день дитячої книги, починаючи з 1967 року, підкреслюючи тим самим важливу роль дитячої книги у формуванні духовного та інтелектуального обличчя нових поколінь.

         Дитячі книги вбирають у себе дивовижний, невичерпний, чарівний світ, який дитина відкриває для себе, саме завдяки книжці.
         З нагоди свята в Монастирищенській районній бібліотеці для дітей учням 4-А класу ліцею «Ерудит» (вчитель Хуторянська Галина) проведено літературну зустріч: «Шана тобі, дитяча книго!». Юні читачі з великим задоволенням слухали розповідь бібліотекаря про історію створення книги та її ролі в житті дітей. Також діти згадували прислів’я і приказки про книгу, читали вірші та знайомились з творами сучасних дитячих українських та зарубіжних письменників, представлених на книжковій виставці, організованій у читальній залі. Приємним сюрпризом для бібліотекарів стали подаровані книги від наших вдячних учнів-читачів. Тож дякуємо всім за свято!
         Якщо, ви хочете бути успішними, жити в процвітаючій країні – читайте книги! Адже саме книга вселяє любов до рідної України, повагу до інших народів, виховує почуття патріотизму. Вона навчає рідної мови, доносить до нас глибину і красу слова, допомагає усвідомити його велику силу.
         Книга – це мудрий, розважливий. Найвірніший друг, який супроводжує нас усе життя. Світ змінюється на краще, коли ми читаємо.

























Немає коментарів:

Дописати коментар