понеділок, 4 березня 2019 р.

Талановитого та справжнього забути неможливо


4 березня минуло 70 років від Дня народження композитора і поета, автора «Червоної рути» Володимира Івасюка (1949 - 1979).
         Талант зробив його відомим спершу в рідному Кіцмані, згодом у Чернівцях, а в 20 років Володимира Івасюка знав увесь Радянський Союз. Він – один із композиторів і виконавців, які започаткували українську естрадну пісню, в якій поєднував українські традиції та сучасну естрадну музику.
         Принципово не писав музику на російськомовні тексти, відмовився прославити 325-ту річницю «Возз’єднання України з Росією». Припускають, що це коштувало 30-річному композиторові життя. Прощання з ним тисяч людей у Львові стало виявом визрівання паростків свободи навіть під товстим льодом «застою».
         До вшанування пам’яті Володимира Івасюка в Монастирищенській районній бібліотеці
для дітей проведено для відвідувачів книгозбірні мистецький діалог: «Талановитого та справжнього забути неможливо». Під час діалогу діти дізналися про життєвий та творчий шлях талановитого композитора, який був автором понад 100 пісень. Особливо популярними стали «Я піду в далекі гори», «Червона рута», «Водограй» та багато інших. За твори «Червона рута» та «Водограй» був удостоєний звання лауреата Всесоюзних телевізійних конкурсів «Пісня-71» та «Пісня-72». Лауреат Всесоюзного огляду-конкурсу молодих композиторів у Москві (1978) та державної премії ім.Т.Шевченка (1994 посмертно). Такі заходи, допомагають виховувати у дітей любов до рідної країни, культурного та мистецького життя України, плекати патріотів держави.







Немає коментарів:

Дописати коментар