пʼятницю, 23 березня 2018 р.

Виставка художника Василя Гелетка.


Виставка приурочена  знаковій історичній події  для нашого краю  - 365-й річниці битви війська І.Богуна під Монастирищем. Василь Васильович презентував нашому району унікальну виставку своїх картин шевченківської тематики та холодноярських подій. Роботи художника розміщені  у двох залах.
Роботи  художника - унікальні: і за манерою виконання, і за стилем. Чільне місце у виставці Василя Гелетка займає тема життя і творчості Тараса Шевченка.
До Шевченкіани автор звернувся ще в середині 90-х, художник осмислено підійшов до розкриття і відтворення своїх творчих задумів.  Своїми творами Василь Гелетко  ще і ще раз привертає увагу сучасників до видатної постаті нашого земляка, його творчості і художнього спадку. Цікавою є творча інтерпретація автором  відомих нам автопортретів Кобзаря у поєднанні з героями його картин, зображення хати батьків поета як духовної субстанції, до якої тяжіє поет впродовж всього життя, роздуми над картинами періоду заслання Шевченка. 
      Джерелом високих морально-естетичних та етичних принципів і норм для автора є народна творчість, зокрема народна картина. Звідси і властиве йому використання фольклорного, етнографічного матеріалу, як виразу народного духу, національної специфіки, що матеріалізувались століттями.
      Творчі мрії і бажання автора пов’язані з відображенням історії української держави, історичного минулого нашого народу для нинішнього самоствердження українців, адже він глибоко переконаний у тісному взаємозв’язку поколінь та творчому спадку народу. Отож в малярському доробку прагне відтворити образи Б.Хмельницького, М.Залізняка, В.Чорновола – тему козаччини, Запорозької Січі і героїки сьогодення.
На виставці представлено  42 роботи художника. Василь Васильович Гелетко  подарував жителям нашого краю нову роботу – Івана Богуна. Своє нове полотно автор присвятив 365 – річниці битви під Монастирищем.
         Кожного дня  відвідують виставку учні шкіл міста. Відвідали   виставку учні 2-В класу(вчитель  Сазонтова Алла), 3-А класу (Хуторянська Галина), 3-Б класу (Андрущак Олена), 3-В класу (Федунів Оксана), 4-А класу (Коберник Ольга), 4-Б класу (Цехмейструк Лариса), 4-В класу (Данько Олена), 6 – 7 класів (вчитель малювання Щерба Людмила) МНВК школи – ліцей «Ерудит» та учні образотворчого класу  дитячої музичної школи (вчитель Кравець Яна).
        Виставка картин Василя Гелетка не закрита. Вона триває. Запрошуємо всіх бажаючих відвідати виставку Василя Гелетка в Монастирищенській районній бібліотеці.
































Немає коментарів:

Дописати коментар