понеділок, 12 березня 2018 р.

Повні сил і живої снаги ми вшановуємо пам’ять Шевченка

В дні перемог і в дні поразок,
В щасливі дні і в дні сумні
Іду з дитинства до Тараса,
Несу думки свої земні.
Коли в душі моїй тривога,
Коли в душі пекельний щем,
Іду до нього до живого,
У всесвіт віршів і поем.
                              Ю.Рибчинський
І знову вічна Шевченкова весна прийшла на нашу землю. Святкуємо всі день народження Пророка. На повний голос говоримо про мудре й живе слово його, твердимо про здійснення Тарасових мрій і сподівань.
Шевченко, як людина Божа, з Божим талантом слова і пензля дарував своє життя усім стражденним, але не зломленим. Як людина земна Тарас Шевченко страждав і радів, любив і ненавидів, мав друзів, але й знав, що таке гіркота і розпач самотності…
Тарас Шевченко. Це ім’я стало символом нашого народу. Його портрет – у кожній хаті. Його «Кобзар» лежить на столі поряд з хлібом, а його пісні вишиті на рушниках.

У Шевченківські дні в дитячій бібліотеці була влаштована книжкова виставка: «Тарас Шевченко – геній пензля та пера» і проведена для наших читачів-дітей мистецька мандрівка: «Повні сил і живої снаги ми вшановуємо пам’ять Шевченка». Бібліотекарі знайомили юних користувачів з життєвим та творчим шляхом нашого знаменитого земляка, бо саме Черкаська земля подарувала світу Тараса Шевченка. Шевченко був посланий Богом на нашу землю, як Титан ідеї соборності України. Тому й ідемо до нього, щоб набратися наснаги до життя, віри в яснішу долю свою. І в такий час подумки говоримо Тарасу: «Ми чуємо тебе, Батьку, і через століття. Ти є сучасником кожного і нашого покоління».












Немає коментарів:

Дописати коментар