понеділок, 5 березня 2018 р.

Літературні скарби Монастирищини


З любові до отчої землі починається все: молодість і чесність, гідність і повага до старших, а відтак відповідальність за долю України. Наш народ несе з собою у століття велику силу. Ніколи не поблякнуть золоті розсипи творів української поезії. Ми гордимося , що наш край має багато талановитих людей.
   Літературний калейдоскоп «Літературні скарби Монастирищини», присвячений творчим надбанням письменників Монастирищенського району провели працівники центральної районної бібліотеки  для учнів 6 –А   класу.

«Ліцей - загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів «Ерудит». Діти з цікавістю слухали розповіді про письменника з с.Лукашівка  Федора Бойка. Федір Максимович за станом здоров’я (проблеми із зором)  давно не може сам писати. Хорошим помічником в написанні його творів була Лідія Василівна Мукомела (на жаль вже покійна). Бібліотекарі читали вірші Ф.Бойка, гуморески,  знайомили з книгами поета, його давніми рукописами.  Учні розгадували авторські загадки.
Присутні   з цікавістю слухали вірші та розповіді про місцевих поетів: Євгенію Комар, Лесю Томченко, Олександра Петриченка.   Також  звучали розповіді  про сторінки життя та творчості письменників – земляків Якова та Захара Гончаруків, Ольги Лаврик,  Наталію   Лавренчук.   Всі талановиті люди: надзвичайні  , з багатобарвним сприйняттям світу, з очима, відкритими для всього прекрасного. В кожного своє життя, своє захоплення. Наприклад Євгенія Комар не тільки пише вірші, а й шиє, вишиває, співає.
      Кожен   твір – це сповідь письменника, якийсь незабутній епізод з його життя, барвистий опис життєвих цінностей, переживань, почуттів, емоцій. В цьому сповна переконались учасники заходу. Вони й надалі продовжать знайомитись з творчістю поетів та письменників Монастирищини, читатимуть  твори.
















Немає коментарів:

Дописати коментар