четвер, 30 травня 2019 р.

Ми маленькі квіточки – України зірочки


У неньки народилося дитя
Дитя моє! Бог дав тобі життя.
І щоб ніхто не заподіяв шкоди
Тобі, малесенький громадянин, -
Бог дав закони нашому народу.
Від дня народження, від іменин –
Він твій, цей світ широкий за вікном.
Ти на життя і щастя маєш право
Під золото-блакитним знаменом
Своєї Української держави.
         Щороку в перший день літа ми відзначаємо Міжнародний день захисту дітей – прекрасне свято радості та надії. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими і прославляли свою Україну, родину, рідний край. А ми, дорослі, маємо захищати їх, турбуватися про них, зігрівати теплом та любов’ю кожне дитяче серце.

         Нам з вами жити у нашій Україні. Щомиті, а не тільки 1 червня, робімо для наших діточок свято, згідно Конвенції ООН, яку Україна підписала 27 вересня 1991 року, вживаймо всіх заходів, що забезпечать права дитини на життя, свободу думки, навчання, відпочинок. Давайте ще і ще раз замислимося в Міжнародний день захисту дітей над проблемами малят та підлітків і тих, хто наближається до межі, за якою дорослість.
         В Монастирищенську районну бібліотеку для дітей, напередодні свята Міжнародного дня захисту дітей, завітали учні 2-А класу (вчитель Тетяна Рябоконь) та учні 2-Б класу (вчитель Олена Лугова) ЗОШ №5. Оскільки цей день співпадає з початком літніх канікул, то й хочеться створити особливу, радісну атмосферу для своїх маленьких користувачів. Для юних читачів бібліотеки в читальному залі експонується книжково-ілюстративна виставка: «У літні пригоди з цікавою книгою», на якій представлені різноманітні видання: пригодницькі та фантастичні твори, казки, науково-популярні видання, енциклопедії, довідники. Бібліотекар ознайомила дітей з періодичними виданнями та розповіла юним відвідувачам бібліотеки про їхні права, визначені Конвенцією про права дитини, закликала з повагою ставитися до своїх обов’язків, до себе та оточуючих.
         Любі діти! Ви – майбутнє нашої держави, яке формується уже сьогодні. Тож здоров’я вам, добра, любі хлопчики та дівчатка! Читайте, оволодівайте знаннями, творчо мисліть, розвивайте свої здібності, щоб стати гідними громадянами України.















Немає коментарів:

Дописати коментар