пʼятницю, 10 травня 2019 р.

Материнська любов, як весна зігріває


Мій отчий дім!
Ти дав усе мені
Моя Вкраїна, піснею багата,
Ввійшла у серце співом голосним,
Як та любов, яку дарує мати.
         Мати… Матуся… Ненька. З цим іменем у нас асоціюється все добре, щире, людське. Це людина, перед якою ми будемо завжди в боргу, будемо вічно цілувати її руки, які підтримували нас у годину радості і печалі. Мати – це берегиня домашнього тепла і затишку.
         День Матері відзначають у травні (друга неділя).
Бо це є місяць Пречистої Діви Марії. У цей день люди ідуть у храм Божий. Несуть квіти, співають пісні, славлять ту ЖІНКУ, що народила сина Божого. В образі матері осягаємо розумом рідну Україну, мальовничу і прекрасну, страдницьку, але невмирущу Україну – край смутку і краси, радості і печалі, Україну – розкішний вінок з ружі і барвінку, з її милозвучною мовою, задушевною піснею, чарівною вишивкою.
         Відроджується Україна, а разом з нею свята, котрі були дорогими нашому народові.
         Сьогоднішнє свято – це свято Божої Матері, Матері-України і нашої земної Матері. Вони є тими чистими джерелами, з котрих людина живиться від першого свого подиху до останніх днів.
         До Дня Матері в Монастирищенській районній бібліотеці для дітей влаштовано виставку-вшанування: «У світі все починається з мами» та проведено годину-шану: «Материнська любов, як весна зігріває» для учнів 1-А класу ліцею «Ерудит» (вчитель Ольга Коберник).
         Шановні і святі наші МАТЕРІ! Зі святом Вас! Ми щиро дякуємо всім ненькам за терпіння, за дивовижну мудрість і мужність, за любов до своїх дітей. Нехай під променями травневого сонця розквітне Ваша посмішка. Добра Вам, любові, віри, надії, миру на нашій святій землі. Нехай всі діточки будуть окутані Вашою ніжністю та увагою.









Немає коментарів:

Дописати коментар