пʼятницю, 17 травня 2019 р.

Розмай Європи


День Європи – зародився ще 9 травня 1950 року в Парижі. Саме в цей день міністр закордонних справ Франції Робер Шуман закликав Францію, Німеччину та інші європейські країни об’єднатися в нову національну модель життя. У 1985 році на Саміті Ради ЄС у Мілані вирішили увічнити день проголошення декларації Шумана та постановили щорічно відзначати День Європи. Цього дня у країнах Європи проходять урочисті заходи, головна мета яких – дати можливість кожному мешканцю великого континенту відчути себе у «Європейському домі» вільним і захищеним, незалежно від його громадянства і національної приналежності.

  Щоб не накладати і не асоціювати святкування цього дня з Днем перемоги, в Україні прийнята своя дата. З 2003 року в третю суботу травня в Україні відзначається День Європи відповідно до Указу Президента. Слід відзначити, що Україна – єдина держава, яка святкує День Європи, не будучи дійсним членом Європейського Союзу. І це добрий знак, оскільки ми впевнені, що членство в ЄС – лише питання часу.
     До Дня Європи в Монастирищенській районній бібліотеці для дітей влаштовано виставку літератури: «Наш шлях у майбутнє»  та проведено для учнів 7-А класу ЗОШ №5 (вчитель Наталія Шудра) європейське рандеву: «Розмай Європи», під час якого учні розширили свої знання про європейський регіон та місце України в ньому.
       Це свято в черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України, вона починається у серці кожного українця.
       Українські діти, діти сучасної Європи, які мають бажання разом з європейськими країнами будувати своє майбутнє і майбутнє нашої рідної України. Ми хочемо відкрити для себе Європу і пізнавати європейський простір!











Немає коментарів:

Дописати коментар