середу, 20 лютого 2019 р.

Стоїть в скорботі Мати-Україна біля могил дітей своїх стоїть


Мамо, не плач
Я повернусь весною,
І шибку пташинкою вдарусь твою.
Прийду на світанні в садок із росою,
А може, дощем на поріг упаду
         Сьогодні ми вшановуємо пам’ять героїв України, які віддали свої життя за незалежність і свободу своєї країни на Майдані Незалежності.
         Ніч Апокаліпсису, як назвали її пізніше, найстрашніша ніч, яку довелося пережити, нам, усім з 18 на 19 лютого 2014 року. Кілька тисяч Героїв, які втримали тоді Майдан від остаточної зачистки, зробили справжній подвиг, про який ми ніколи не забудемо.
18-20 лютого 2014 року на Майдані загинуло 115 осіб, поранено 2000, кілька десятків осіб зникло безвісти. Загальна кількість постраждалих – близько 3 тисяч людей.
         Кожен із цієї Небесної сотні, як і ми з вами, мали свою сім’ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії і свої невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну, чесну Україну.
         До Дня вшанування героїв Небесної Сотні в Монастирищенській районній бібліотеці
для дітей влаштована книжкова виставка «Небесній Сотні шана і молитва» та проведена для учнів 4-Б класу (вчитель Олена Андрущак) та 4-А класу (вчитель Галина Хуторянська) ліцею «Ерудит» годину шану «Стоїть в скорботі Мати-Україна біля могил дітей своїх стоїть». Діти почули розповідь бібліотекарів про події, які відбувалися на Майдані у лютому 2014 року в столиці нашої держави. Люди, які загинули на Майдані, стали вироком злочинній владі «Небесна сотня» своїм життям викупила свободу українців і дала шанс збудувати нову демократичну правову державу. Жоден громадянин України не повинен складати руки, кожен з нас повинен робити свою, нехай навіть маленьку справу, на благо нашої рідної України. Душі вбитих і  закатованих, хоч і відійшли у небеса, житимуть вічно в народній пам’яті, бо «Герої не вмирають».



















Немає коментарів:

Дописати коментар