четвер, 14 лютого 2019 р.

Сьогодні лише про любов


У ІІІ столітті у Римі правив рішучий та суворий імператор Клавдій, який заборонив людям одружуватися. Але молодий священник Валентин, порушуючи імператорський наказ, таємно вінчав закоханих. За це його кинули до в’язниці. Та кохання знайшло його і там. Він закохався у дочку тюремника, якій передавав листи, сповненні кохання. Стратили Валентина 14 лютого 270 року. А згодом його було причислено до святих.
         Свято прийшло до нас із Англії й Америки, де Святого Валентина шанують найбільше. Він вважається захисником молодят, помічником закоханих. У цей день треба обов’язково зробити комусь щось добре та приємне, освідчитися в коханні, подарувати сувеніри (найчастіше у вигляді серця – «валентинки»), квіти, цукерки.
         До Дня Святого Валентина в Монастирищенській районній бібліотеці для дітей влаштовано фото-зону «Ти без мене не ти, я без тебе – не я…»,
де відвідувачі нашої книгозбірні мали змогу сфотографуватися, переглянути та вибрати книги про перше кохання. Для читачів бібліотеки був проведений бібліотечний експромт «Сьогодні лише про любов». Дітям розповіли про традиції святкування Дня Валентина у різних країнах світу.
         Найменші читачі бібліотеки також приєдналися до святкування Дня Святого Валентина. Учні 1-х класів ліцею «Ерудит» подарували свою любов бібліотеці. Гарний настрій, щирі дитячі посмішки панували цього дня. Зі свого боку бібліотекарі створили для читачів привабливу затишну атмосферу, розповіли про легенди пов’язані з Днем Святого Валентина. Фото-зона зацікавила маленьких користувачів. Всі залюбки фотографувалися. Переглянули виставку-інсталяцію. Світ кохання живий, він вічний. Тож чекаймо цього милосердного вогню з вірою в диво кохання й мудрість людського серця.


















Немає коментарів:

Дописати коментар