вівторок, 27 листопада 2018 р.

Бібліотечні сутінки "Книгою призначена зустріч"


    В Монастирищенській дитячій районній бібліотеці пройшли бібліотечні сутінки «Книгою призначена зустріч».
      Сутінки – це частина доби між заходом сонця і ніччю. Сонце вже за горизонтом і невидиме. У цей час його світло надзвичайне і романтичне. А ще нас завжди веселила фраза, яку промовляв герой Віцина в одному з епізодів кінострічки «Операція Ы…» «Ви не підскажете, як пройти до бібліотеки?»
В наш час стають дуже популярні «Бібліотечні сутінки» серед користувачів різного віку, які обумовлені часом, проведення в вечірній час, з відчиненими дверима та з необмеженою кількістю учасників.
      Працівники дитячої районної бібліотеки вирішили ризикнути і в бібліотечних сутінках зібрати своїх читачів. З настанням сутінок до бібліотеки почали сходитись діти в супроводі батьків, вчителів.
      При вході до сутінкової книгозбірні
їх зустрічала Книжкова фея з літературними героями. Для того, щоб пройти на свято потрібно було відгадати загадку, розповісти про улюблену книгу та книгу, яку прочитали останнім часом. Всі справились з завданням та отримали перепустку у вигляді смайликів.
Бібліотека розділилась на зони: «Краєзнавча зона», «Сутінкова зона», майстер-класи по виготовленню новорічних подарунків, вишиванню бісером, акторської майстерності, ляльки-мотанки , шлях книги до читача, гра в шахи та шашки.
        У супроводі Книжкової феї та літературних героїв гості розташувалися в затишній сутінковій зоні читальної зали. В усіх сутінкових зонах було таємниче сутінкове освітлення: настільні лампи, ліхтарики. Там їх зустрічали бібліотечні фахівці. Олена Матюшко розповіла, які заходи чекають на всіх присутніх та запросила до "Краєзнавчої зони», де познайомила з історією рідного міста, про цікаві історичні події нашого краю. На абонементі діяла «Сутінкова зона», де було організовано книжкову виставку «Сутінкові читання», яку презентувала Тетяна Мороз. Майстер-класи по виготовленню новорічних подарунків проводила Ріта Кучер; вишиванню бісером - директор районної бібліотеки Валентина Григораш; ляльки-мотанки - Лариса Мішечко; акторської майстерності - Книжкова фея Людмила Пір’ян. Бібліотекар Наталія Грицай провела майстер-клас «Шлях книги до читача». Діти приймали активну участь в усіх майстер-класах та зонах. А любителі інтелектуальних ігор змагались в грі в шахи та шашки. Організувала перегляд дитячих фільмів, мультфільмів та дискотеку Надія Павлюк. Родзинкою вечора була безпрограшна лотерея, де кожний учасник одержав подарунок. Діти знайомились з книгами, пізнавали корисне, танцювали, пригощались солодощами та фруктами.
       Захід сподобався всім присутнім, залишив після позитивні враження та виготовлені власноруч вироби, був незвичним, рухливим, цікавим. Вчителі, батьки, діти щиро дякували всьому колективу районної бібліотеки за 
проведене свято.










































Немає коментарів:

Дописати коментар