четвер, 15 листопада 2018 р.

До толерантності крок за кроком


Толерантне ставлення людини
Збереже планету від негод,
Розрубає мотлох павутини,
Переріже нитку перешкод.
Толерантне ставлення до всього
Збереже, врятує і спасе,
Допоможе вгледіти перемогу,
Допоможе витримати все.
Будь завжди нестримним, вільнодумним,
Свої мрії пензлем намалюй.
Освіти життя яскравим сонцем,
Толерантний Всесвіт побудуй!
         День толерантності (або день терпимості) святкують    у різних країнах світу 16 листопада. Це свято було започатковано 1996 року за рішенням Генеральної Асамблеї ООН. У наш час ми все частіше чуємо слово «толерантність» з різних джерел інформації, але не завжди розуміємо його зміст. Що ж таке толерантність і яку людину можна назвати толерантною?

         Напередодні святкування Дня толерантності в районній дитячій бібліотеці була влаштована виставка: «Ми різні, але ми всі дружимо» та проведена для учнів 6-В класу ліцею «Ерудит» (вчитель Анастасія Сергіївна Мазурик) хвилину морально-етичної грамотності: «До толерантності крок за кроком».
         Бібліотекар познайомила дітей з поняттям «толерантність». Розповіла вихованцям про основні риси притаманні толерантній особистості. На прикладах цікавих повчальних казок, історичних подій обговорила з дітьми різні життєві ситуації, допомогла дітям зрозуміти те, що всі ми різні. Ми відрізняємося зовнішністю, інтересами, захопленнями, бажаннями. У житті бувають ситуації, коли звичайнісінька людина має взяти на себе відповідальність. А деколи не варто поспішати щось змінювати, потрібно терпиміше ставитись один до одного.
         Ми сподіваємося, що наша зустріч залишить глибокий слід в душі кожного, допоможе зрозуміти, що тільки повага один до одного, взаєморозуміння, терпимість, дотримання рівноправності врятує світ.









Немає коментарів:

Дописати коментар