понеділок, 10 грудня 2018 р.

Права дітей від усіх форм насильства


В Україні щорічно проходить акція «16 днів проти насильства», ініційована Першим Всесвітнім інститутом жіночого лідерства 1991 року. Власне тоді визначився зв’язок між насильством стосовно жінок та правами людей. Дати акції символічно наголошують на цьому зв’язку:
25 листопада – Міжнародний день проти насильства щодо жінок;
10 грудня – Міжнародний день прав людини.
У цей шістнадцяти денний період входять й інші важливі для демократичної спільноти дати:
1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом;
2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;
3 грудня – Міжнародний день інвалідів;
5 грудня – Міжнародний день волонтера.
   Таким чином, майже кожен день від 25 листопада до 10 грудня означений фактами та аргументами стосовно того, що будь-які форми є порушенням прав людини.
     Користувачі Монастирищенської бібліотеки для дітей приєднались до участі в Міжнародній акції «16 днів проти насильства».

  Для наших відвідувачів була влаштована книжкова виставка: «Закон на сторожі дитинства». Проведена для учнів 6-х класів ліцею «Ерудит» юридична абетка: «Подорож країною права», де дітям розповіли про їхні права та свободи визначені Конвенцією про права дитини. На прикладах різних життєвих ситуаціях пояснили, як правильно реалізувати свої права і пам’ятати про обов’язки.
      З метою попередження такого негативного явища, як булінг фахівцями бібліотеки разом із центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді протягом листопада – грудня було проведено цикл заходів під назвою – «Права дітей від усіх форм насильства». Із проявом булінгу в Україні стикаються 8 із 10 дітей. Це найпоширеніший прояв дискримінації дитини. Таке явище, як шкільне цькування однолітків поширюється по всьому світу, бо насильницька модель поведінки стає дедалі популярнішою. У ході заходів учням розповіли про те, що таке булінг, його види, яка відповідальність наступає за фізичне насильство та як цьому протидіяти, як відрізнити типовий конфлікт і непорозуміння між дітьми від булінгу, до кого необхідно звернутися, якщо сталося фізичне насильство.
   Дякуємо за співпрацю усім навчальним закладам міста. Разом ми сила у вихованні наших дітей.





















Немає коментарів:

Дописати коментар