вівторок, 18 грудня 2018 р.

Історія. Мова. Культура. Німеччина


Однією з найпоширеніших мов в Європі є – німецька. Цією мовою розмовляють понад 90 мільйонів людей. В Україні німецьку мову вивчають 750000 людей. Протягом цього року саме мова та  література стали платформою для передачі сучасної культури, освітніх стандартів та європейських цінностей, адже 2018 рік оголошено Роком німецької мови. Міністри закордонних справ України та Німеччини прийняли рішення про проведення українсько-німецького Року мов,
для зміцнення та розбудови взаєморозуміння та дружби, а також співпраця між двома країнами у культурно-освітній сфері.
         Монастирищенська дитяча бібліотека долучилася до проведення німецької мови в Україні. Для відвідувачів книгозбірні влаштовано книжкову виставку: «Guten-tag, Німеччино!» та проведено для відвідувачів бібліотеки подорож-дискусію: «Історія. Мова. Культура. Німеччина».
         Бібліотечні фахівці протягом року знайомили дітей з книгами з історії Німеччини, художніми творами та фотоматеріалами про туристичні місця, якими славиться Німеччина. Дітям розповіли про історію об’єднання Німеччини, про те, як святкували День Німецької Єдності цього року, чим відрізняються жителі східних та західних земель.












Немає коментарів:

Дописати коментар