середу, 3 жовтня 2018 р.

Люди, які прославили твій край


Наша Монастирищенська земля багата на талановитих людей. Серед них – письменники, поети, які прославили наш край та оспівали його в своїх чудових творах.
         В районній дитячій бібліотеці для учнів 8-Б класу ліцею «Ерудит» (вчитель Савченко Світлана Миколаївна) була проведена літературна світлина: «Люди, які прославили твій край».
Бібліотекар познайомила учнів з творчістю письменників рідного краю, які своєю літературною спадщиною прославили Монастирищину. Серед них чільне місце займають брати Яків та Захар Гончаруки, уродженці села Коритня, Олександр Тихонович Петриченко з села Половинчик, любов до рідного краю, природи і людей він описав у своїх 17-ти поетичних збірках. Заслуговує на шану письменник-земляк з села Лукашівки – Федір Бойко. У вересні цього року йому виповнилось 93 роки. Свої твори Федір Максимович пише для рідного краю, для рідних людей і до сьогодні.
         До уваги дітей були представлені твори Ольги Лаврик, Катерини Бульби, Наталії Лавренчук, Марини Калінчук та ін.
         Ці талановиті люди своєю творчістю, своїм словом, поетичними рядками нагадують нам аби ми, українці, не забули з якого ми роду-племені, пишалися своїм краєм, своєю малою Батьківщиною.





Немає коментарів:

Дописати коментар