вівторок, 23 жовтня 2018 р.

Щоб хліб, як сонце, сяяв на столі


Хліб – джерело життя
У ньому краса праці,
У ньому – сила духу,
Що долає труднощі.
Нехай уже в дитинстві
Хліб стане для дитини святинею
                       В.Сухомлинський
         Коли колоситься золоте зерно, то в кожному домі буде добро. Так говорить українське прислів’я. І справді, коли є хліб на столі, то найкраще свято на цілій землі! У нас в Україні ведеться так, що хліб у хаті – то багатство, сіль – то гостинність і щирість. Нашу Вітчизну називають хлібним краєм, бо люди, що живуть тут, – українці, є великими працелюбами, вміють гарно обробляти землю і ростити на ній хороші врожаї.

         Для українців хліб не лише матеріальна річ, це – святиня, предмет обожнювання, оберіг, жертовна страва божественної сили. Хліб цілують, ним присягають і благословляють, зустрічають і проводжають, з ним пов’язують добробут і навіть саме життя, адже слово «жити» й «жито» в українській мові мають один корінь.
         В районній дитячій бібліотеці для користувачів книгозбірні була проведена година-шана: «Щоб хліб, як сонце, сяяв на столі». Діти ознайомилися з історією виникнення хліба, звичаями та традиціями народу щодо хліба, з особливим ставленням нашого народу до хліба, як до одного із символів України. Бібліотекар розповіла дітям про правила хлібного етикету, закликала учнів поважати працю людей, пов’язаних з виробництвом хліба, шанувати й берегти хліб.










Немає коментарів:

Дописати коментар