пʼятницю, 1 грудня 2017 р.

ВІЛ: тобі потрібно це знати

Червона стрічка - смуток болю,
Що душу ранить, як стріла.
Червона стрічка, як багаття,
Земную кулю обвила.
Ще в середині минулого століття ніхто б і не подумав, що колись з’явиться хвороба, здатна знищити імунітет людини. У 1981 році у США було зареєстровано перші випадки дивної хвороби. Вона вражала імунітет людини, яка ставала беззахисною перед будь-якою інфекцією. Назвали цю хворобу синдромом набутого імунодефіциту, скорочено СНІД. У 1983 році вчені відкрили її збудника - вірус імунодефіциту людини (ВІЛ).

1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. В районній дитячій бібліотеці була влаштована  виставка-застереження "СНІД - проблема людства" та проведені інформаційні хвилини "ВІЛ: тобі потрібно це знати" для користувачів нашої бібліотеки.
Бібліотекар розповіла відвідувачам, що таке ВІЛ/СНІД, як ця інфекція впливає на наше життя та яку загрозу несе людям по всьому світі. Про те, як передається ВІЛ, як ВІЛ не передається та як себе захистити, щоб вберегтися від інфікування ВІЛ.
Бібліотекар порадила підліткам вести здоровий спосіб життя, дотримуватися чистоти у взаєминах бо це і є - найкращі методи профілактики СНІДу.


Немає коментарів:

Дописати коментар