понеділок, 4 грудня 2017 р.

Чарівна країна квітучої сакури

Добігає кінця 2017 рік, який за ініціативою президента України оголошено Роком Японії в Україні.
         Районна дитяча бібліотека, також долучилася до відзначення Року Японії. Для користувачів бібліотеки була влаштована виставка-інсталяція: «Чарівна країна квітучої сакури».
Весь рік бібліотекарі презентували юним відвідувачам цікаві розділи виставки:
І розділ – Японія. Візитна картка /який розповідає дітям про державний прапор та державний герб Японії, площу і населення цієї країни, державний устрій, релігії, валюту та ін./
ІІ розділ – Географічне положення /природні умови і ресурси країни/
ІІІ розділ – Народонаселення і культура Японії
         На виставці представлені книги, які розкривають економічний та технічний розвиток цієї східної країни, японські картини та твори великих японських майстрів художньої літератури.
Для дітей було цікаво послухати каскад повідомлень, де йшла мова про одяг, взуття, національну зачіску, бойові мистецтва, ікебану, чайну церемонію, сакуру – відомий символ Японії та японської культури, в честь якої введено у Японії «Свято цвітіння сакури».
Діти з захопленням слухали про види японської анімації, про стародавнє мистецтво складання фігурок із паперу – мистецтво орігамі.
Креативний підхід до оформлення виставки дуже сподобався дітям. Це і ілюстровані звернення до читачів, яскраві вироби фігурок з паперу орігамі, а також цікаві дрібнички японського побуту.
Інтерес до Японії в усьому світі величезний. Вражаючі досягнення цієї країни, особливо в економіці викликають і подив і захоплення. Одухотворення природи – характерна ознака японської культури. Якщо хтось хоче зрозуміти особливий колорит японців, їх менталітет, традиції та чому Японія для європейців є такою привабливою, недосяжною і незбагненно-загадковою – можна отримати відповідь, ознайомившись з представленою на виставці літературою…
Тож поспішіть, наші бібліотекарі запрошують читачів до зустрічі з «Чарівною країною квітучої сакури».







Немає коментарів:

Дописати коментар