пʼятницю, 8 грудня 2017 р.

Казковий світ Івана Франка

   Іван Франко – видатний український письменник, який усі сили віддав літературі й науці, багато зробив для рідної культури. На його творах та ідеях виховувалося не одне покоління.

         У літературній спадщині Івана Франка помітне місце посідають казки для дітей. Протягом багатьох років він був активним співробітником українського дитячого журналу «Дзвінок», в якому опублікував ряд казок, створених на основі відомих світових сюжетів. Письменник не просто переказує їх, а вводить деякі нові мотиви в стару основу, щоб спрямувати увагу малих читачів і слухачів від казкових подій до живого життя, реальних життєвих ситуацій, їхнього осмислення й розуміння.
         В читальній залі дитячої бібліотеки для учнів 3-Б класу ліцею «Ерудит» була проведена літературна подорож: «Казковий світ Івана Франка» /вчитель Андрущак Олена Іванівна/. Бібліотекар розповіла дітям про життєвий та творчий шлях письменника, познайомила маленьких користувачів з чарівним, захоплюючим світом казок, які написав для них Іван Франко. Герої цих казок – захоплюють малечу незвичайними героями і невмирущою вірою в перемогу добра. Автор не тільки розважає своїх маленьких читачів, але й ненав’язливо, непомітно навчає їх. Герої казок Івана Франка – тварини, що живуть і діють майже як люди. Але за вигадкою письменника криється справжня життєва правда. І полягає вона в тому, щоб жити чесно, не кривдити слабких, поважати старих – узагалі не чинити зла.

         Бібліотекар запросила дітей поринути у часи коли ще звірі говорили, і повною мірою насолодитися дивом української казки. На закінчення учасники заходу продемонстрували казку Івана Франка, написану письменником за мотивами народної української казки: «Лисиця та Журавель». 













Немає коментарів:

Дописати коментар