середу, 6 грудня 2017 р.

Закон і право для всіх єдині /Тиждень правових знань/

Мораль і право, право і закон –
Рушійні сили для життя людини,
А їх знання надасть нам вірний тон
І розвитку держави – України.
         Давним-давно, ще в стародавні часи, у людей була необхідність відстоювати свої права. Спочатку це робили силою. Слабка людина не мала жодних прав, якщо в неї не було сильного покровителя, який бажав би допомогти їй у вирішенні суперечок.

         Тривалий час діяв неписаний закон: «Хто сильний, той правий». Але коли виникли перші держави, правителі яких прагнули встановити загальний справедливий порядок і норми життя для всіх громадян, у людське суспільство прийшов новий  закон права. Тепер держава ставала на захист і сильного, і слабкого. Головним критерієм права стала справедливість, а не сила.
         В дитячій районній бібліотеці для учнів 4 – 8 класів була влаштована книжкова виставка: «На терезах Феміди» та проведено правовий дайджест: «Закон і право для всіх єдині». Бібліотекар розповіла учням про їхні права і свободи визначені Конвенцією про права дитини – навчала правильно реалізовувати свої права (на прикладах різних життєвих ситуаціях) і закликала підлітків знати не лише свої права, але й обов’язки. Незабаром саме теперішнім дітям відповідати за життя нашої країни. Адже недарма говориться: «Держава будується не в майбутньому, вона будується сьогодні». Тому саме діти своїми знаннями своєю працею мають доводити свою любов до держави. Хочеться вірити, що наші діти зроблять це гідно, щоб кожен міг би сказати:  «Я – знаю свої права, я – громадянин України».
         А завдання дорослих – це виростити і захистити дитину, зберегти її здоров’я, виховати у мирі та добрі.




Немає коментарів:

Дописати коментар