середу, 24 квітня 2024 р.

Чорнобиль - сльози і траур Землі

26 квітня - це найтрагічніша дата в історії нашого народу, в цей день 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС стався вибух, який повністю зруйнував реактор, і в довкілля було викинуто велику кількість радіоактивних речовин. Чорнобильську катастрофу вважають найбільшою за всю історію ядерної енергетики за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, і за економічними збитками.
До Міжнародного дня пам'яті Чорнобильської трагедії та з метою формування почуття поваги і пам'яті до трагічних сторінок України, в бібліотеці для дітей влаштовано книжкову виставку та проведено для учнів 7-В класу ліцею "Ерудит", вчитель Наталія Олексіївна Гончарук, репортаж пам'яті: "Чорнобиль - сльози і траур Землі".
Бібліотекар розповіла дітям про трагічну подію 26 квітня 1986 року в Чорнобилі та її наслідки для людства. Діти дізналися про героїв - ліквідаторів, які ціною власного життя та здоров'я, в ядерному пеклі затулили собою не тільки станцію, а й Україну і Європу, і всіх нас.
Учасники заходу познайомилися з літературними виданнями, фото-книгами, які розповідають про Чорнобильську катастрофу. Доповнив захід перегляд документального відеофільму хронології подій на ЧАЕС.
Чорнобиль - це чорний біль нашої землі. І скільки б не минуло років, усе одно це слово полум'янітиме чорним вогнищем скорботи.
Чорнобильська аварія стала для нас уроком, за який заплачено дорогою ціною. Ніколи не забувайте тих людей, які пожертвували своїм життям заради нашого блага! Шануємо їхню пам'ять! 


















Немає коментарів:

Дописати коментар