пʼятницю, 12 квітня 2024 р.

Письменники рідного краю

 З прадавніх-давен живе наш український народ на власній благословенній землі, працює на ній, захищає її, оспівує її і свою любов до неї у слові - м'якому, соковитому, звучному, барвистому й мелодійному.
Монастирищенська земля багата літературними талантами, які своїми талановитими творами зробили вагомий внесок у скарбницю українського художнього слова.
     Сьогодні до бібліотеки для дітей на літературну зустріч: "Письменники рідного краю", завітали учні 6-В класу ліцею «Ерудит», вчитель Анна Федорівна Бондарчук.
      Учні знайомились з життєвим та творчим шляхом письменників рідного краю, серед яких є добре відомі за межами громади і області поети та письменники і талановиті митці слова, творчий доробок яких міститися у невеликих збірках. Дітям було цікаво почути про життя братів Гончаруків: поета Захара та прозаїка Якова з Коритні, познайомитись з творчістю відомих на Монастирищині авторів чисельних друкованих збірок Федора Бойка з Лукашівки, Олександра Петриченка з Половинчика, письменника і видавця Олександра Прилуцького з села Івахни. До уваги учасників заходу були представлені твори Івана Волошенка, Катерини Бульби-Мироненко, Зінаїди Луценко, Ольги Лаврик. Діти дізналися про нові імена талановитих молодих людей, це Олександр Демарьов та Олександра Бондарчук.
     Таланти рідного краю, своєю творчістю, своїм словом, поетичними рядками нагадують нам, аби ми пишалися своєю малою Батьківщиною!
Дякуємо за співпрацю!
Чекаємо в бібліотеці!











Немає коментарів:

Дописати коментар