середу, 17 січня 2024 р.

Нам берегти тебе, Соборну і Єдину

 22 січня - особлива дата в українській історії.
      105 років тому цього дня об'єдналися дві віками розділені частини наших земель - Західно-Українська Народна Республіка (ЗУНР) та Українська Народна Республіка (УНР). Тоді українці вкотре довели, що спроможні об'єднатися попри всі складнощі.
      З нагоди державного свята Дня Соборності України, що відзначається саме 22 січня, в Монастирищенській бібліотеці для дітей підготовлено книжкову виставку-репортаж: "Соборна. Квітуча. Незламна." На виставці представлено літературу, яка висвітлює найважливіші події в історії України. Для учнів 9-А класу Ліцею "Ерудит"  (педагог-організатор Красножон Тетяна Вікторівна) проведено історичний екскурс: "Нам берегти тебе, Соборну і Єдину".
       Бібліотекар розповіла дітям про важливі події в нашій історії, Акт Злуки українського народу, його значення для українців. 
Соборність України - це величезна заслуга українського народу! Навіть зараз, в нелегкі часи для нашої країни, ми не перестаємо вірити, що територіальна цілісність України, навіки залишиться непорушною. Адже вона скріплена кров'ю мільйонів незламних борців минулого століття і тих, хто зараз веде боротьбу з російським ворогом, який посягнув на цілісність нашої держави.




















 

Немає коментарів:

Дописати коментар