пʼятницю, 27 жовтня 2023 р.

Згадай Україно, вогненні роки

 Щороку 28 жовтня відзначається День визволення України від нацистських загарбників. В цьому році ми відзначаємо 79 річницю. 
   В цей день традиційно вшановують пам'ять воїнів, які загинули в боях за визволення України, та населення, яке постраждало від нацистів. 
    Воєнні дії під час Другої світової війни відбувалися на території України протягом 40 місяців - із 22 червня 1941 року до кінця жовтня 1944 року. За підрахунками істориків, у ході воєнних дій на території України загинуло близько трьох мільйонів воїнів, понад два мільйони українців було вивезено на примусові роботи до Німеччини під час окупації. На території України було зруйновано понад 700 міст і 28 тисяч сіл, близько 10 мільйонів людей залишилися без даху над головою, знищено понад 16 тисяч підприємств. 
     До дня визволення України від нацистів в Монастирищенській бібліотеці для дітей підготовлена літературна ретроспектива: "Згадай Україно, вогненні роки".
Всі ті, хто хоче дізнатися більше про ту страшну війну, мають можливість познайомитися з книгами, які несуть історичну правду про Другу світову війну та події, які відбувалися на території України під час воєнних дій. 
Ми пам'ятаємо усіх Героїв, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню України від нацистів. У серці кожного з нас жива пам'ять про неоціненний внесок українців у спільну перемогу в тій жахливій війні. ПЕРЕМОГЛИ тоді, ПЕРЕМОЖЕМО і тепер!
















Немає коментарів:

Дописати коментар