четвер, 28 вересня 2023 р.

Де українець - там і подвиг

 Щороку у жовтні українці вшановують захисників України. У воєнний час це безсумнівно найважливіше свято в році, адже завдяки військовим, які вже дев'ятий рік дають відсіч російській агресії, Україна зберегла свою незалежність.
У цьому році свято ми будемо відзначати 1 жовтня. Саме на цей день припадає велике церковне свято Покрови, яка здавна вважається захисницею українських воїнів. Приурочено до Покрови і День Українського козацтва та День УПА. Виходить, що офіційне свято, засноване у 2014 році, охоплює вшанування не лише сучасних захисників, а й тих воїнів, які поклали життя на захист України ще у минулі століття.
До Дня українського козацтва та Дня захисників та захисниць України в Монастирищенській бібліотеці для дітей в читальному залі книгозбірні влаштовано книжкову виставку: "СТЕП І ВОЛЯ - КОЗАЦЬКА ДОЛЯ" та проведено для учнів 3-А класу Ліцею "Ерудит" Монастирищенської міської ради Черкаської області (вчитель Людмила Валентинівна Подолянюк) героїчний екскурс: "ДЕ УКРАЇНЕЦЬ - ТАМ І ПОДВИГ".
Діти дізналися багато цікавої інформації про виникнення козацтва, побут та звичаї запорожців, славні військові традиції козаків.
Учасники заходу переглянули книжкову виставку присвячену славному Війську Запорізькому, яскравим козацьким постатям та їх державній діяльності.
Також діти ознайомились з книгами присвяченими захисникам Вітчизни, які розповідають про героїчне минуле та сучасне українського війська, воїнів які мужньо боронять Україну!
В умовах російської агресії не тільки дорослі а й діти відчувають важливість наших військових. Шановні наші захисники та захисниці, вітаємо Вас зі святом! Ви наша надія, Ви наша опора! Завдяки Вашій мужності Україна живе!
Перемоги і Миру! Слава Україні! Слава ЗСУ !Героям Слава!




















Немає коментарів:

Дописати коментар