четвер, 14 вересня 2023 р.

Творчі канікули - 2023

Уже всьоме юні письменники Черкащини позмагалися у Всеукраїнському дитячому літературному конкурсі «Творчі канікули». У своїх прозових і віршованих творах діти й підлітки осмислювали сучасність, мріяли про добро та мир, будували професійні плани на майбутнє, милувалися природою, мандрували коридорами уяви. І дивували досвідчене журі несподіваними референсами та багатим, як на юний вік, стилем. Тож із задоволенням повідомляємо, хто цього разу здобув лаври переможців в обласному етапі змагання.
 Серед переможців знову наші читачі. І місце у номінації «Далі буде? Ні, «далі» – вже є!» («Продовження до книги Кетрін Вудфайн «Загадка коштовного метелика») та ІІІ місце у номінації «Природа – джерело натхнення та краси» («Осінь», «Літо»). здобула – Олександра Бондарчук, читачка Монастирищенської бібліотеки для дітей.
Роботи конкурсантів оцінювало фахове журі на чолі з поетесою, перекладачкою, доценткою кафедри української літератури та компаративістики, кандидаткою філологічних наук Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького Ганною Клименко-Синьоок. Твори переможців надіслані до Національної бібліотеки України для дітей. На них чекає фінальний етап конкурсу, де ще потрібно буде витримати конкуренцію з найкращими роботами юних літераторів з усієї України.
Щиро вітаємо Олександру з заслуженою перемогою одразу в двох номінаціях. Високого злету та нових перемог.





Немає коментарів:

Дописати коментар