вівторок, 12 вересня 2023 р.

Бібліотечне турне "Читаємо, навчаємо"

 Сьогодні в Монастирищенській громаді відбулася цікава неординарна подія. До нас звітали фахівці з Черкаської обласної бібліотеки для дітей, які розпочали з Монастирищини втілення в життя проєкту-переможця конкурсу культурно-мистецьких проєктів, спрямованих на організацію і проведення заходів з промоції читання. Проєкт реалізується за підтримки державної установи Український інститут книги за кошти державного бюджету України.
      Бібліотечне турне «Читаємо, навчаємо» передбачає відвідування впродовж вересня – жовтня 2023 року чотирьох громад області і проведення на місцях літературно-ігрової програми «Синьо-жовті книжкові розваги» та методичної майстерні «Від ідеї – до успіху!».
       В рамках бібліотечного турне «Читаємо, навчаємо» було проведено:
Літературну гру-подорож «День відкритих дверей у Лісовій школі» (за твором В. Нестайка) для учнів 3-А Ліцей «Ерудит» Монастирищенської міської ради Черкаської області (вчитель Людмила Подолянюк), що був проведений в читальній залі Бібліотеки для дітей.
Квест «На гостину до духів природи української міфології Дари Корній» та виставка-презентація «Книжковий світ Володимира Рутківського» було проведено в парковій зоні біля бібліотеки для учнів 6-А класу Ліцей «Ерудит» Монастирищенської міської ради Черкаської області  (класний керівник Оксана Мойсеєнко). Нові інноваційні, цікаві та рухливі заходи викликали щире захоплення в дітей та інтерес до Української книги.
Для бібліотекарів громади було проведено методичну майстерню «Від ідеї – до успіху»:
Консультація «Читаємо, граємось, розвиваємось, або До читання – через розваги» та майстер-клас зі створення віртуальних виставок, плакатів, літературних ігор, який був проведений в Інтернет-центрі книгозбірні.
   Учасники бібліотечного турне вшанували пам’ять загиблих, відвідавши Алею Героїв Монастирищини.
      Дякуємо за плідне професійне спілкування з колегами, отримані нові навички та знання, які обов’язково стануть в нагоді при підготовці та проведені масових заходів в бібліотеках громади.








































Немає коментарів:

Дописати коментар