понеділок, 10 квітня 2023 р.

Талановите Близнецеве слово

 Віктор Близнець подарував нам чародійний ліхтарик своїх творів.  
Світло його торкається і ще буде торкатися багатьох душ,   
навчати любити світ, в якому ми живемо.    О. Буценко
    10 квітня минає 90 років від дня народження Віктора Семеновича Близнеця (1933- 1988) - письменника-прозаїка, автора популярних творів для дітей.

    Народився письменник в селі Володимирівці на Кіровоградщині. Після закінчення війни вчився в десятирічці, а потім на факультеті журналістики Київського університету імені Тараса Шевченка, який закінчив у 1957 року. Працював у газетах і журналах, був заступником головного редактора видавництва "Молодь". Згодом перейшов на творчу роботу.

Друкуватися Віктор Близнець почав з 1959 року. Створив низку оповідань, казок та повістей. На замовлення видавництва "Веселка" переклав з давньоруської мови та переказав для дітей літопис "Повість минулих літ".

      Твори письменника стали улюбленими для багатьох поколінь дітей. Найпопулярніші з них: "Звук павутинки", "Земля світлячків", Женя і Синько", «Як гуси з'їли свитку" та інші. У 1988 році Віктору Близнецю було присуджено літературну премію імені Лесі Українки (посмертно ).

      Всіх хто хоче дізнатися про життєвий та творчий шлях письменника запрошуємо до Монастирищенської бібліотеки для дітей на літературне знайомство: "Талановите Близнецеве слово" приурочене до ювілейної дати з дня народження письменника.











Немає коментарів:

Дописати коментар