середа, 26 квітня 2023 р.

Ви смерть приборкати зуміли на тім останнім рубежі

 26 квітня - День пам'яті Чорнобильської трагедії. 37 років минає від тієї весняної ночі коли відбулася страшна аварія на чорнобильській атомній електростанції "мирний атом" спричинив національну трагедію, наслідки якої ми відчуваємо й до сьогодні.
     До цієї дати в читальній залі Монастирищенської бібліотеки для дітей влаштовано книжкову виставку та проведено для учнів 5-А класу (вчитель Шевчук Анна) та учнів 5-Б класу вчитель (Онищук Ольга) ОЗЗСО І-ІІІ ст. "Ліцей "Ерудит" літературну хроно-стрічку: "Ви смерть приборкати зуміли на тім останнім рубежі". Діти дізналися про найстрашнішу катастрофу світового рівня, яка призвели до небаченого забруднення природного середовища, радіоактивного опромінення мільйонів людей. Увесь світ схилився тоді перед мужністю пожежників із Прип'яті, які собою закрили не лише усіх нас і землю України, але й всю нашу Планету.
     Минають роки, але дата 26 квітня залишиться назавжди у нашій пам'яті, як чорна сторінка в історії України. Пам'ятаймо кожного, хто в ті важкі дні віддав своє життя і здоров'я за порятунок України та всього світу!


















Немає коментарів:

Дописати коментар