субота, 26 листопада 2022 р.

Холодний подих згаслої свічі

 Щороку в Україні відзначають День пам'яті голодоморів. В 2022 цей день припадає на 26 листопада. Це нагода згадати історію, вшанувати тих, чиє життя було зруйноване або знищене у ті страшні часи. На жаль, Україна відчула на собі все жахіття антилюдської політики, в результаті якої було знищено мільйони безневинних життів.
Голодомор 1932- 1933 років - це страшний злочин проти людства, про який ми повинні завжди пам'ятати та публічно засуджувати, щоб не допустити подібних катастроф у майбутньому .
     Щоб вшанувати пам'ять загиблих під час голодоморів в Монастирищенській бібліотеці для дітей влаштовано книжкову виставку-жалобу та проведено для учнів 5-В класу ліцею "Ерудит" свічу пам'яті: "Холодний подих згаслої свічі". Учасники заходу дізналися про ті жахливі події, які відбувалися в Україні, ознайомилися з книгами наших земляків у яких містяться розповіді очевидців про ті важкі часи.
      Ми, українці, заплатили дуже велику ціну за свою незалежність та право бути господарями на своїй землі. Саме тому повинні навчитися шанувати один одного та берегти те найцінніше, що маємо - гідність і волю.
Тож намагаймося пам'яттю та книгою, запаленими свічками пом'янути мільйони жертв Голодоморів в Україні.
























Немає коментарів:

Дописати коментар