неділя, 20 листопада 2022 р.

У центрі Всесвіту - дитина

 20 листопада відзначається Всесвітній день дитини.
Офіційно це свято з'явилося в 1954 році завдяки відповідному рішенню Генеральної асамблеї ООН, яка звернула увагу всього людства на необхідність досягнення взаєморозуміння з дітьми та забезпечення благополучних умов для їх життя, вільних від голоду і нужди, жорсткості, експлуатації та інших форм зловживань.
Всесвітній день дитини також відзначається в день, коли Організація Об'єднаних Націй прийняла декларацію прав дитини. Це відбулося в 1959 році. Крім того, 20 листопада була підписана Міжнародна конфенція про права дитини.
До Всесвітнього дня дитини в Монастирищенській бібліотеці для дітей влаштована година правового дозвілля: "У центрі Всесвіту - дитина". Діти дізналися про історію свята, яке покликане захищати права дитини у всьому світі. Переглянули книги, які допомагають зрозуміти які права мають діти. Бібліотекарі наголосили на тому, що кожна дитина має право зростати в умовах свободи, розвиватися фізично і духовно здоровими. Жодна дитина не може бути об'єктом свавілля і повинна бути захищена.
Вітаємо наших читачів - дітей з Всесвітнім Днем дитини! Вітаємо всіх, хто своєю працею і своєю наполегливістю зміцнює благополуччя підростаючого покоління! Дякуємо мужнім воїнам, які боронять Україну і українських дітей!












Немає коментарів:

Дописати коментар