неділя, 28 червня 2020 р.

Конституція – оберіг нашої держави


В нас людина кожна знає,
Чим займатись вона має.
Гарантує нам це право
Головний закон держави.
Він дає дорослим й дітям
Вільно і щасливо жити.
Всі його повинні знати
І вивчати, й шанувати.
Звуть закон цей в Україні –
Конституція країни.
         Як у кожній сім’ї існують певні традиції, правила і норми поведінки, так і в кожній державі є багато правил, за якими живуть люди. Ці правила називаються законами.
         Всі існуючі в країні закони підпорядковуються Конституції, тому що Конституція – це основний Закон держави.

         28 червня – це день Конституції України, який ми святкуємо з 1996 року. У червні 1996 року депутати Верховної ради України ухвалили основний Закон держави – Конституцію. Це сталося на п’ятий рік після проголошення незалежності. Конституція України – це не лише Закон законів, це серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства. Вона увійшла в суспільне життя, як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України.
         «Конституція – оберіг нашої держави» під такою назвою в Монастирищенській районній бібліотеці для дітей влаштовано виставку книг, які розповідають про основний Закон України. І дорослі, і малі вірять в майбутнє нашої держави. Бо вона в нас найкраща, бо вона в нас – єдина! А доля і щастя народу та кожної людини залежить від того, якою є Конституція. Кожен, хто хоче, щоб у спільному Домі-Державі всі жили щасливо, повинен добре знати Конституцію своєї держави, розуміти її, виконувати і боронити.


Немає коментарів:

Дописати коментар