четвер, 25 червня 2020 р.

Визначено переможців Всеукраїнського конкурсу «Книгоманія 2020»


Попри те, що головний приз – поїздку до м.Львова на фестиваль дитячого читання «Книгоманія 2020» - головний організатор змагання, ГО «Форум видавців»,  був змушений скасувати у зв’язку з небезпечною епідеміологічною  ситуацією в країні, найкращих читачів Черкащини було визначено.
 Третій етап змагання відбувся в онлайн-форматі. Монастирищину представляли переможці другого  (районного) етапу Конкурсу   «Суперчитачі» Монастирищенського району учні Опорного закладу «Монастирищенська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №5» Шевчук Поліна – 7 клас, Кучеренко Ярослав – 6 клас.
Спочатку учасники мали виконати письмові завдання на знання сучасної та класичної дитячої й підліткової літератури і українського літературного процесу. Було в них і місце для творчості та роздумів: діти аналізували запропоновані тексти, висловлювали власні судження. Також учасники мали розповісти письмово про книжку, яка справила на них найбільше враження.
  Потім організатори  ІІІ етапу конкурсу – Черкаська обласна бібліотека для дітей – зустрілися з претендентами на перемогу в онлайн-конференції (на платформі  ZOOM). Діти трохи розповіли про себе, свої захоплення й улюблені твори. Поспілкувалися з членами журі, вислухавши фахову думку про свої письмові роботи.  Після цього учасники змагання мали пройти вікторину на платформі Quizziz і перевірити в такий спосіб свої літературні знання. Бали за письмові роботи і вікторину були підсумовані. Також учасники отримали додаткові оцінки, передбачені Положенням. Бонуси надавалися за розміщення в соцмережах постів про книжки й популяризацію конкурсу та читання серед однолітків. До складу журі ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія 2020» увійшли: письменниця Олена Желєзняк, головний спеціаліст управління культури та охорони культурної спадщини Черкаської ОДА Оксана Верещак, головний методист Черкаської обласної бібліотеки для дітей Ніна Червоняща та завідувачка інформаційно-бібліографічного відділу Черкаської обласної бібліотеки для дітей Любов Ткач.
  За підсумками змагання титул «Суперчитач Черкаської області»  здобув Ярослав Кучеренко, читач Монастирищенської районної бібліотеки для дітей.
 Щиро вітаємо Ярослава із заслуженою  перемогою та учасницю обласного етапу «Книгоманії 2020»  «Суперчитача»  Монастирищенського району Поліну Шевчук, які гідно представили Монастирищину на Всеукраїнському конкурсі дитячого читання «Книгоманія 2020». Також висловлюємо подяку шкільному бібліотекарю Опорного закладу «Монастирищенська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №5»  Ларисі Тхорик , батькам конкурсантів Лілії Кучеренко та Юлії Шевчук за допомогу і підтримку.   Продовжуйте любити книги, читати, долучайтеся до конкурсів, які проводить бібліотека.













Немає коментарів:

Дописати коментар