пʼятницю, 27 грудня 2019 р.

Плете Зима мереживо сніжинок


Новий рік, Новий рік
Вже ступає на поріг.
Бути танцям круг ялинки,
Бути пісням, бути грі.
Новий рік, Новий рік,
Ти з яких прийшов доріг?
Розкажи нам, що ти бачив,
Що у пам’яті зберіг?
   Я – веселий Новий рік,
З дальніх я прийшов доріг.
А тепер в гостях у вас
В гарний день. У добрий час.
Новий рік, Новий рік,
Подаруй нам білий сніг,
На ялинці угорі
Ясну зірку запали
        Можна упевнено говорити про те, що Новий рік – це одне з найулюбленіших свят дорослих і малих в усьому світі. Усі ми віримо, що Новий рік буде до нас ласкавим, обдарує удачею, щастям і здоров’ям. Наші предки зустрічали цей день у різний час. Спочатку це було навесні, потім восени, а починаючи з 1700 року святкування Нового року перенесено на січень. Так з’явився звичай святкувати Новий рік у ніч з 31 грудня на 1 січня.
         Сьогодні до Монастирищенської районної бібліотеки для дітей завітали учні 2-А класу (вчитель Ольга Коберник) та учні 2-Б класу (вчитель Лариса Цехмейструк) ліцею «Ерудит».
В святковій, новорічні читальній залі панувала казково-чарівна атмосфера. Дітки дізналися багато цікавої інформації про Діда Мороза. Скільки йому років, ніхто не знає, але він приходить до дітей уже 200 років. У нашого Діда Мороза багато братів. Так, американці та англійці називають Діда Мороза Санта Клаусом, італійці – Баббо Натале, французи – Пер-Ноель, бразильці – Пай Натал, колумбійці – Тато-Паскуале. А японці – Сегацу-сан – Пан-Новий рік. Живе Дід Мороз у Лапландії і йому можна написати листа і замовити подарунок. Уранці під ялинкою слухняні діти знаходять подарунки, які їм принесли дід Мороз та Снігурочка. І де б не зустрічали люди на нашій планеті Новий рік, вони завжди бажають одне одному миру та щастя.
         Колектив  Монастирищенської районної бібліотеки для дітей вітає наших читачів-дітей, всіх користувачів нашої книгозбірні, вчителів, колег з прийдешнім Новим 2020 роком! Будьте щасливі, будьте здорові, успішні, нехай в кожну оселю завітає справжнє диво і зробить так, щоб нам усім кожен день жилося радісно й щасливо.
         З Новий роком, любі друзі! Чистого і мирного всім неба, любові, добра, оптимізму та надії на чудове майбутнє рідної України!














Немає коментарів:

Дописати коментар