четвер, 26 грудня 2019 р.

Чайний аромат: Китайська чайна церемонія


Китай – країна з дуже давніми й непорушними традиціями, які чітко дотримуються й досі. Так залишилися традиційними китайський костюм, літературна китайська мова, національний інтер’єр, величезна кількість інших оригінальних звичаїв та традицій в оточені надсучасних нанотехнологій. Одна з таких традицій – знаменита на весь світ чайна церемонія. Чаювання в Китаї – це набагато більше, ніж просто вживання напою. У Китаї кажуть, що чайна церемонія – це взаємодія вогню, води, чайного листка, просторів і станів.
         У рамках відзначення Року Китаю в Україні в Монастирищенській районній бібліотеці для дітей презентовано виставку-інсталяцію «Чайний аромат: Китайська чайна церемонія»,
яка містить цікаву інформацію, присвячену китайській історії, культурі та традиції чаювання. Саме в Китаї народився чай, в китайських рукописах він згадується ще за 2700 років до н. е.
Під час огляду виставки діти були ознайомлені з історією, культурою стародавнього Сходу, незвичними для нас символами і традиціями. Стародавня китайська мудрість говорить: «Подорож в тисячу миль починається з одного кроку». Сподіваємось, що наша виставка стане для дітей першим кроком в пізнанні самої стародавньої цивілізації світу, а когось спонукає на подорож в дивовижний Китай.















Немає коментарів:

Дописати коментар