пʼятницю, 27 вересня 2019 р.

Стежками казок народів світу


   Чи знайдеться в світі людина, яка хоч раз на віку, не мандрувала чарівною країною казки? Багато хто рушав до неї, дивовижної, таємничої, доброї, мудрої і справедливої, ще крихітним малям, тримаючись за руку бабусі чи дідуся, татка чи мами. Один лиш малесенький крочок ступить – і ось вони: казкові герої. Найкращі, найдавніші і наймудріші казки склав великий письменник, ім’я якого – НАРОД.
Їх можна порівняти з барвистими запашними квітами, які ростуть у полях, садах і лугах багатьох країн, чаруючи людей найрізноманітнішими кольорами і пахощами, читаючи казки різних народів, навіть дуже далеких між собою, бачиш, що вони інколи близькі за змістом. Це тому, що у народів різних країн часто бувають однакові думи і мрії. Люди, хоч би в якому краю вони жили, однаково засуджують зло, підступність і несправедливість, висміюють дурнів, скупих, ледарів і боягузів, прославляють добро, хоробрість і правду.
  Сьогодні до Монастирищенської районної бібліотеки для дітей завітали учні 3-Б класу ліцею «Ерудит» (вчитель Валентина Володимирівна Клименко). На казковій бібліотечній галявині, серед різноманіття книжок, бібліотекарі разом з дітками пізнавали чарівний світ казок народів світу.
  Бібліотекарі закликали дітей читати казки різних народів світу, бо вони вчать нас бути відважними, вірити в добро і справедливість. Казка – це мудрість, душа, совість кожного народу, його велич і краса.












Немає коментарів:

Дописати коментар