пʼятницю, 13 вересня 2019 р.

Легенди рідного краю


Кожна людина, а особливо дитина, яка пізнає світ повинна вивчати історію свого народу. Славиться наша українська земля своїми щедрими, працьовитими людьми, дивоцвітом душі, поетичним словом. Щоб дізнатись про історичне минуле, духовний світ нашого народу, обов’язково потрібно читати легенди та перекази, які виникли мабуть, ще тоді, коли виникла мова.
         Цікаво та пізнавально в Монастирищенській районній бібліотеці для дітей пройшла історично-фольклорна бесіда «Легенди рідного краю».
Учасниками заходу стали учні 4-В (вчитель Алла Сазонтова) та 4-Б (вчитель Наталія Капустянська) класів. Діти дізнались про чарівний світ легенд. Саме легенди – це поетична історія кожного села і міста, великої та малої річки, відомої і малознаної родини. У них відображена історія українського народу, його характер, світогляд, звичаї, повір’я.
По завершенню заходу, приємним сюрпризом для дітей, стали підсумки літнього читання. Кожен читач, який прочитав найбільшу кількість книг під час літніх канікул, отримав подяку. Дякуємо за співпрацю!

























Немає коментарів:

Дописати коментар