четвер, 17 травня 2018 р.

А над світом українська вишивка цвіте


     Травень видався багатим на національні свята: День матері,  Міжнародний день родини, Всеукраїнський день сім’ї,  День вишиванки.
СвятоДень вишиванки хоч і не так давно започатковане, але досягло протягом останніх років особливої уваги і розквіту. Вишиванка – це не просто одяг, це оберіг  українського народу. Ми вбираємось в вишиванки не тільки для краси а ще й для того, щоб зберегти наш рід. А головне показати всьому світу, що є така країна – Україна, яка має свою національну культуру, звичаї, традиції, історію.
        В ці дні, коли буденність розквітає барвами, в районній дитячій бібліотеці було оформлено виставку – милування «А над світом українська вишивка цвіте»
та проведено родинне свято  «Народжені у вишиванках». На свято  зібрались два покоління одягненні у вишиванки. Це учасники клубу районної бібліотеки «Вишиванка» та учні 3 – Б класу ліцею «Ерудит» (учитель Олена Андрущак). Бібліотекарі розповіли  присутнім про свято День матері, Міжнародний день родини та День вишиванки. Діти привітали всіх  мам, бабусь піснями, танцями та щирими віршами.  Щоб не тільки послухати цікаву розповідь про вишиванку, дізнатися про деякі маловідомі факти, пов’язані з цим ремеслом, а ще й помилуватися барвистими експонатами,  учасникам запропонована виставка робіт майстра-вишивальниці  Ліни Дубенко та її родини . Також демонструвала свої роботи Неля Качур, а подякувала дітям за привітання  своїми  віршами Валентина Асавлюк.
       Небайдуже ставлення бібліотек до розвитку традиційного українського мистецтва є важливою складовою виховання сучасних і прийдешніх поколінь.































Немає коментарів:

Дописати коментар