середу, 21 лютого 2018 р.

Тиждень рідної мови

«Не цурайтесь мови, діти, рідного джерельця.
Хай вона струмочком буде, хай дійде до серця»
Любіть красу своєї мови,
Звучання слів і запах слів.
Ця квітка ніжна і чудова
Широких батьківських степів.
Всі каравани знайдуть воду
В краю пустель і злих негод.
Як річка з роду і до роду –
Так мова з’єднує народ.
         21 лютого наша країна разом з усім світом відзначає День рідної мови. Наша мова – одна з найдревніших і найбагатших серед тисяч мов світу.
Згідно з класифікацією ЮНЕСКО, українська мова за влучністю передачі образу, дії, милозвучністю посідає третє місце у світі після французької та іранської. Чи всі ми, носії цієї чудової мови, належно дбаємо про неї? Чи всі усвідомлюємо, яким великим скарбом володіємо?
         До Міжнародного дня рідної мови в дитячій районній бібліотеці був проведений Тиждень рідної мови. В рамках Тижня бібліотекарі підготували для користувачів книгозбірні ряд цікавих заходів: для учнів 1 – 9 класів в читальній залі була влаштована книжкова виставка: «Цвіти і сяй, моя державна мово!»; для старшокласників проведено музично-поетичну акварель: «Я всім на світі поділюся з вами, та слова рідного нікому не віддам», для молодших читачів учнів 3-Б класу ліцею «Ерудит» (класовод Андрущак Олена) конкурс знавців рідної мови: «Барви рідного слова»; для учнів 3-А класу ліцею «Ерудит» (класовод Хуторянська Галина)  свято рідної мови: «До мови доторкнімось серцем».
         Свято рідної мови – це один з тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частиною єдиного великого народу.
         У слові рідної мови прихована та енергія, що розкріпачує людину, робить її незалежною, допомагає усвідомити свою значущість у світі, дає захисток душі й духу.
         Бібліотекарі закликали дітей берегти зерна любові до рідної мови. Нехай вони проростуть у серці кожної дитини і заколосяться плідною нивою. Захищаючи рідне слово, ми захищаємо свою націю, її гідність, право на майбутнє.


































Немає коментарів:

Дописати коментар