четвер, 15 лютого 2018 р.

Уклін живим - загиблим слава!

Афганістан – чия у тім вина?
Чия вона – помилка чи халатність?
Та дорога помилок тих ціна,
Із кожним днем їх збільшується вартість.
         15 лютого виповнюється 29 років з дня виводу радянських військ з території Афганістану. Для багатьох українців ця війна стала занадто далекою та незрозумілою. Її вважають «не нашою». Але із 640 тисяч солдатів більше 160 тисяч осіб були призвані з території України, майже три тисячі з них загинули. Так, вони воювали на чужій землі, але ніхто не зрадив присязі й залишився вірним своєму солдатському обов’язку.

         Потрапивши на палаючу афганську землю, мужні воїни-інтернаціоналісти, всім серцем прийняли її біль, як і свій, і до останнього подиху захищали інтереси її багатостраждального народу.
         Щоб вшанувати пам’ять воїнів Афганістану в районній дитячій бібліотеці була влаштована книжкова виставка: «Далеке відлуння Афганістану» та проведена година-вшанування: «Уклін  живим – загиблим слава!» (для учнів 5-х класів ліцею «Ерудит»). Бібліотекар розповіла дітям про історичні події афганської війни, воїнів-земляків, які загинули та тих жителів нашого міста, які в ім’я миру, братерства на землі, не вагаючись, готові були віддати найдорожче – життя.

         Летять, відлітають у вічність роки. Роки, скільки б їх не минуло, не зітруть у народній пам’яті імена воїнів-афганців. Схилимо ж голови перед світлою пам’яттю тих, хто віддав своє життя, увійшовши в безсмертя.




Немає коментарів:

Дописати коментар