середу, 14 лютого 2018 р.

Кращі валентинки для кожної дитинки


         Існує така християнська легенда: «Коли Бог створив світ, він взяв горіх розколов його на дві половинки і кинув між людей». Відтоді кожен шукає свою половинку. А коли знаходить, стає щасливим на весь свій вік.
         Історія свідчить, що у третьому столітті нашої ери у Римі жив священник Валентин.
Окрім релігійної практики, він займався тим, що вчив і лікував дітей. Одного разу до нього привели дівчинку, сліпу від народження, сподіваючись на те, що силою своєї віри і знань священник зможе зцілити її. Валентин намагався лікувати Юлію (так звали дівчинку) і водночас навчав її історії Риму, арифметики, розповідав про віру. Дівчинка схоплювала все дуже швидко, але зір до неї не повертався. Між Валентином і Юлією встановилися чисті дружні стосунки. У цей час імператор видав наказ, який забороняв чоловікам одружуватись, адже їх обов’язок – бути хоробрими воїнами. Молодий єпископ Валентин, порушуючи імператорський наказ, таємно вінчав закоханих. За порушення наказу єпископа Валентина було кинуто у в’язницю. Діти часто прибігали до стін фортеці й кидали, у вікно камери в якій сидів Валентин, зворушливі цидулочки зі словами любові й підтримки. За день до страти священник попросив чорнила, перо й папір, написав листа Юлії і вклав разом з ним у конверт квітку жовтого крокусу. Коли дівчинка взяла в руки лист, підписаний «Твій Валентино», до неї чудесним чином повернувся зір. 14 лютого Валентина стратили.
У 496 році Римський папа Геласіус оголосив цю дату – Днем святого Валентина.
14 лютого закохані всього світу святкують День святого Валентина. Цього дня, зазвичай, розповідають одне одному про свої почуття, дарують подарунки, роблять сюрпризи.

До святкування Дня святого Валентина долучилась і дитяча районна  бібліотека. Для відвідувачів книгозбірні була влаштована виставка-презентація:  «Кращі валентинки для кожної дитинки». Бібліотекар розповіла дітям про святкування Дня  святого Валентина у різні часи, у різних країнах та для старшокласниць презентувала підбірку книг: «Читання про перше кохання». Розглядаючи виставку юні користувачі мали можливість залишити свою валентинку та отримати взамін ту валентинку, яка найбільше сподобалась.






Немає коментарів:

Дописати коментар