середу, 21 лютого 2024 р.

Мова - живе коріння роду і народу

Щороку, 21 лютого в Україні відзначається Міжнародний день рідної мови. Мова - це не тільки засіб спілкування, а й надзвичайно велика цінність будь якого народу. Це скарбниця усіх духовних надбань нації, досвіду життя, праці й творчості багатьох поколінь.
Без сумніву мова - неоціненний скарб для кожної людини, адже у ній зберігаються усі традиції, звичаї та побут.
    В бібліотеці для дітей проходить Тиждень Рідної мови, присвячений Міжнародному дню рідної мови. Щоб відзначити це свято, до нас завітала велика дружня родина вихованців групи продовженого дня Ліцею «Ерудит» учні 1-В, 2-В класів вчитель Оксана Олександрівна Федунів, 2-А, 2-Б класів вчитель Ірина Володимирівна Гелетчук та 3-А, 3-Б класів вчитель Юлія Олексіївна Кибалюк.
   Під час спілкування діти дізналися про історію і традиції відзначення Дня рідної мови, почули цікаву інформацію про боротьбу за існування української мови від давнини до сьогодення та познайомилися з книгами книжкової виставки: "Мова - живе коріння роду і народу", яка влаштована в читальній залі книгозбірні для вшанування цього дня.
    Усі ми від малого до великого повинні пам'ятати і дбати про те багатство, яке є у кожного із нас. І багатство це - наша мова!
Мова - душа України!
Говорімо українською!
Зі святом Вас!



















Немає коментарів:

Дописати коментар