середу, 21 лютого 2024 р.

Українська мова - дзеркало душі

 Для кожного народу, кожної нації найближчою і найдорожчою є його рідна мова. Рідною мовою української нації- є українська мова.
Українці впродовж своєї історії постійно боролися за право писати, читати та говорити українською мовою. Це право намагалися відібрати у нашого народу, і сьогодні ми знову мусимо ставати на захист української мови.
На завершення Тижня рідної мови, який проходив в бібліотеці для дітей до нас завітали учні 3-А класу ліцею Ерудит вчитель Людмила Валентинівна Подолянюк. Під час мовної подорожі: "Українська мова - дзеркало душі", діти ознайомилися з історією виникнення Дня рідної мови. На зустрічі звучали вірші, прислів'я про рідну мову, учасники заходу переглянули книжкову виставку і на завершення зустрічі подарували для бібліотеки власноруч виготовлені вітальні листівки під назвою: "Твоя мова-твоя Перемога!" Зворушливі слова: калинова, лагідна, солов'їна, барвінкова, крилата, ніжна, щедра, мелодійна, гарна прикрасили дитячі листівочки , які обов'язково знайдуть місце в бібліотеці.
Бережімо нашу мову, борімося за неї, захищаймо її понад усе, адже ворог добре знає: відібравши мову, він привласнить собі душу народу, його культуру, традиції, історію
Зі святом Вас, шанувальники рідного слова! Примножуйте багатства рідної мови для прийдешніх поколінь!
Дякуємо за співпрацю!
Чекаємо в бібліотеці!















Немає коментарів:

Дописати коментар