четвер, 18 травня 2023 р.

Світ краси української вишиванки

 Українська вишиванка вважається оберегом від усього лихого, вона є символом краси та міцного здоров'я, а також щасливої долі, вірності та любові. Вона настільки глибоко увійшла в наше життя, що ми українці маємо своє свято - День вишиванки, яке святкуємо сьогодні. 
У День вишиванки в Монастирищенській бібліотеці для дітей завжди святково і гамірно! До нас завітали учні 3-В класу ОЗЗСО І-ІІІ ст. "Ліцей "Ерудит" ( вчитель Алла Олексіївна Сазонтова). Для дітей була проведена народознавча палітра: "Світ краси української вишиванки". Діти дізналися про цікаві факти виникнення Дня вишиванки, бібліотекар розповіла про орнаментальні мотиви української вишиванки по областях та про вишиті рушники, які здавна були неодмінним атрибутом народного побуту, весільної й святкової обрядовості, як традиційна прикраса житла українців. На завершення заходу діти переглянули книги, які представлені на виставці-галереї: "Українській вишиванки - оберіг нації та роду".
      Бібліотекар закликала дітей одягати вишиванки, адже сьогодні по всьому світу об'єднуються українці в одній ідеї та показують, що мають власну самоідентифікацію та національний код.
Вітаємо всіх з Днем вишиванки! Дякуємо за співпрацю! Чекаємо в бібліотеці!



 















Немає коментарів:

Дописати коментар