середу, 24 травня 2023 р.

Мова - голос нації з минулого

      24 травня в Україні відзначається День слов'янської писемності та культури. В цей день ми вшановуємо рівноапостольних Кирила і Мефодія, які створили писемність та зробили переклад богослужбових книг з грецької мови на слов'янську.
     Сучасне життя важко уявити без писемності та друкарства, а досвід минулих поколінь записаний і зберігається у книгах. Отримавши писемність, слов'янські народи змогли творити свою літературу, письмово фіксувати закони, що стало важливим для розвитку держави.
     До дня слов'янської писемності та культури в Монастирищенській бібліотеці для дітей влаштовано книжкову виставку та проведено мовну регату: "Мова - голос нації з минулого". Відвідувачі книгозбірні отримали інформацію про братів Кирила і Мефодія. Дізналися про розвиток письма та про книжки, які дають відповідь на запитання, якою була перша українська література та мова, звідки вона прийшла, про культуру слова і розвиток слов'янського письма.
Писемність, мова - то є душа кожної нації, її найцінніший скарб. У мові - наша давня й нова культура, ознака нашого національного визнання.
      Той великий подвиг, який здійснили Кирило і Мефодій у справі писемності і культури, назавжди залишиться важливим для всіх сучасних і майбутніх поколінь слов'янських народів.










Немає коментарів:

Дописати коментар