середу, 13 жовтня 2021 р.

Родом козак – духом захисник

 Центральним явищем історії України ХVІ – ХVІІІст. Було козацтво, яке втілило кращі національні риси українського народу. Воно було оборонцем рідного краю від зовнішніх ворогів, чинило активний опір соціальному та національно-релігійному гнобленню, стало творцем нової форми державності на українських землях.
       14 жовтня українці святкують одразу три свята: свято Покрови Божої матері, День українського козацтва, День захисника та захисниць України.
         До цих свят в Монастирищенській бібліотеці для дітей оформлена книжкова виставка: «Родом козак – духом захисник». Запрошуємо всіх, хто захоплюється історією своєї держави, гостей і наших постійних читачів ознайомитися з виданнями художньої літератури, документальними творами, які висвітлюють історію козацтва та його славетних представників, традиції та звичаї Запорізької Січі і сучасних героїв, справжніх захисників, які й сьогодні віддають свої життя за цілісність та неподільність нашої держави, за світле та щасливе майбутнє наших дітей.
         Працівники бібліотеки від щирого серця вітають наших захисників та захисниць зі святом, що увібрало в себе багаті і славні козацькі традиції, що уособлює мужність рідної землі впродовж всієї багатовікової української історії.












Немає коментарів:

Дописати коментар